fredag 4 maj 2012

Barbour på väg till söder?

Mariatorget 16.00
Såg tre män i röda byxor och lika många Land Rover runt Mariatorget på lunchen igår. Var tvungen att ta vägen över Östermalm på vägen hem för att se om de kunde matcha söder. Det var då jag mötte Barbour-jackorna på systemet på östermalmstorg. Finns det en så finns det flera. En jacka som gjord att skjuta räv i. Han räkna till fem innan jag hunnit betala. De finns inte på söder. Än. Eller?

4 kommentarer:

 1. Övre medelklassvarianten av Dressman-männen?

  SvaraRadera
 2. Ja, men det handlar om något mer. De bor på Östermalm, men identifierar sig med godset, jaktlaget och rävjakten.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Har de samma tomma blick (som Dressman-männen) när de befinner sig utanför flocken? Man kanske ska gå fram och fråga om de kan stycka en älg.

   Vi människor är sociala varelser som gärna vill identifiera oss med en grupp. Jag var på födelsedagskalas i ett fashionabelt område i Hufvudstaden i helgen. Fyra av tio vuxna bar tweedkavaj med lappar på armbågarna inomhus, dvs hela tiden under lunch och efterföljande kaffe och tårta. Maken, som är från tweedens hemland, fann detta oerhört underhållande.

   Radera
  2. Visst är det så. Jag kan drabbas av det själv, en känsla att en pryl är mer än en pryl. Att jag skulle bli en annan med den. Har dålig koll på de urbana godsherrarna. Det där med tweed känner jag dock igen. Bättre med tweed än Land Rover dock.

   Radera