tisdag 20 mars 2012

Cykeltankar

Saker jag tänkte på när jag cyklade till jobbet i morse.

1. Vallonbullar
Tänker nästan alltid på Blooms vallonbullar när jag cyklar.
2. Mallorca
Läste DNs resebilaga igårkväll och blev sugen på Mallorca, Menorca, San Sebastian.Eller var som helst i Spanien.
3. Lådcyklar
Östermalm blir allt mer Södermalm och tvärtom. Män med röda byxor blir allt vanligare på söder och nu dräller Östermalm av lådcyklar.


22 kronor smör och socker. 22 kronor ren lycka

8 kommentarer:

 1. Okej, nu blir jag orolig över min hjärna på allvar... men vad menar du med lådcyklar?

  Skrattar högt åt "röda byxor" på Söder. Menar du att Noppe-modet spridit sig så långt? Snart kommer alltså barnen att spela fotboll i chinos och loafers (med små tofsar) på Söder för det gör de utanför Carlssons skola minsann.

  PS. Du kan ju även se din nattvandring som vardagsmotion men du får nog ta några extra rundor genom rummen om du ska stå och trycka i dig mackor ;-)! DS.

  SvaraRadera
 2. Noppemodet har tagit sig hela vägen från skeppsbron, över Slussen och upp för Götgatsbacken. Fast det skulle de aldrig erkänna utan mumla något att röda byxor det hade Olle Ljungström långt för Noppe. Lådcyklar har inget med lådvin att göra. Den populäraste heter Christianiacykel. Bara här borde gänget på den soliga sidan av Karlavägen dra öronen åt sig. men icke. Jag återkommer om läget vid Carlsson skola. Ligger inte riktigt på min cykelväg, men jag tar nog en tur för att hålla koll. Det är fan min skyldighet.

  SvaraRadera
 3. Ha ha ha! Det tycker jag att du ska göra! Men jag är tveksam till om kidsen har plockat fram sina loafers ännu. Toddisarna (ja jag hörde en Östermalmsbo hänvisa till sina Tod's loafers som det en gång) kan ju bli smutsiga!

  SvaraRadera
 4. Toddisar. Måste läsa klart den här tidningen. Sedan ska du få rapport om Toddisar och hur man lär fyraåringen knyta en dubbel windsor.
  http://tobiastopplista.blogspot.se/2012/03/ingen-lek.html

  SvaraRadera
 5. WTF! Gud så sjuuukt! Vart hittade du den där tidningen?

  Men du förresten... Står det hur man får till en snygg knut till barnscarfen också? Har problem med den till äldsta sonen för knuten envisas med att ligga som en Björn Ranelid-snara runt halsen.

  Så tips mottages gärna!

  Måste jag sätta dit en smiley mid blinkade öga eller känner du hur ironin kryper ut genom skärmen ändå?

  SvaraRadera
 6. Tror det var på presstopp i Götgatsbacken bredvid Waynes. Strax mittemot säljer de den här. OM du vill ha mer Ranelid i ditt liv.
  http://tobiastopplista.blogspot.se/2012/03/miraklet-bara-299-kronor.html

  SvaraRadera
 7. Tror inte det stod något om Windsor. Får vänta till nästa nummer?

  SvaraRadera
 8. Fick lov att googla "windsor" .... men då väntar vi med slips på ungarna tills du har uppdaterat din blogg om denna knut...

  SvaraRadera